Dato: 24-06-2019

Må vi blande os i vores medarbejderes sundhed, når vi ved, at vores livsstil har betydning for, hvor hurtigt vi bliver trætte, umotiverede og syge?

Det er ikke breaking news, at vi skal spise sundt og varieret, motionere ugentligt og prioritere vores søvn. Men selvom vi kan have et nytårsforsæt eller ligefrem har omlagt vores livsstil, kan det være svært at holde, når vi bliver fristet på jobbet fra 8-16, hvor der er jubilæums-, fødselsdags- og bare-fordi-kage flere gange om ugen.

 

Sunde initiativer på bordene og bevægelse i arbejdstiden 

Vi har taget skeen i den anden hånd og implementeret sunde initiativer i hverdagen på arbejdspladsen. Vi har kosttilskud i køkkenet, grøntsagsstave på bordene, holder walk-and-talk-møder og løber sammen fredag eftermiddag, når andre holder fredagsbar.

“Man ved godt, om en bil skal have fyldt benzin eller diesel på. Det er det samme med mad. Når man fylder ordentligt brændstof på, har man også overskud til kolleger, samarbejdspartnere og kunder. Og når man kommer hjem fra arbejdspladsen og lukker døren, er sandsynligheden for at smilet er større,” udtaler direktør Carsten Jørgensen, og fortsætter:

“Bevægelse er liv. Det gælder os som mennesker på arbejdspladsen, men det gælder også alt det, vi laver. Det hele hænger sammen i en ring, og vi skal også ‘walk the talk’ og være bæredygtige, når det gælder os selv og ikke kun virksomheden.”

Vores medarbejdere bakker op om de sunde initiativer og Selina Visbech Jørgensen, der er marketingansvarlig udtaler: “Det giver god mening, når vi arbejder med leg og bevægelse, at vi også bevæger os og har energien til det.”

 

“Dejligt at samles om noget andet end kage”

Det er måske ikke så overraskende, at medarbejderne og Selina er positiv over for de sunde tiltag. Det er et naturligt valg for hende efter sin opvækst med Carsten Jørgensen, der både er hendes chef og far. “Så længe, jeg kan huske, har vi haft fokus på at bevæge os og fylde vores kroppe med nærende mad. Vi har oplevet, hvad en sund hverdag kan føre med sig af gode kvaliteter, så vi tager det med os i vores liv og i vores arbejde.

De sunde snacks og bevægelse på arbejdspladsen er blevet en del af hverdagen. Når vi fx løber hver fredag, så får medarbejderne en succesoplevelse, som vi skaber i fællesskab. Det er bare rigtig dejligt at samles om noget andet end kage,” mener hun og tilføjer: “Jeg er stolt af at være med på holdet og være på en arbejdsplads, hvor chefen investerer i sine medarbejderes velvære. Carsten er en stor inspirator i virksomheden og går forrest på holdet ved at praktisere, hvad han tror på.”

 

Medarbejderne anbefaler

Vi anbefaler, at starte ud med at finde de fokusområder, der vil virke for jer som arbejdsplads, så I er fælles om det. Det handler om at få indført nogle gode rutiner i arbejdstiden, så I oplever en positiv virkning af de sunde initiativer. Vi kan både se og mærke det på medarbejdertilfredsheden, og det inspirerer os som virksomhed til at fortsætte og være frontløbere.

 

På billedet står Carsten og Selina og de har sammen ønsket om at skabe mere energi og glæde i daglige omgivelser. “Det, vi spiser i dag, er vores energi i morgen” er et fælles motto.

 

Vores CSR-profil

Du kan læse mere om vores CSR-profil, hvor vi konstant arbejder for at vores medarbejderstab er trygge, sunde og effektive gennem mulighed for uddannelse, træning, personlig udvikling mm.