Som efterfølger til Galgebakkens nye flotte Robinson Crusoes legeplads til de større børn, ønskede legepladsudvalget i Galgebakken en tematiseret legeplads til de yngste børn.

Temaet blev vikinger og med det designede CADO en flot Vikingelegeplads med 2 vikingeskibe, en tømmerflåde og heste-vippedyr.

I løsningen fra CADO er legeredskaberne designet til de forskellige stadier af børns udvikling. Legeredskaberne udfordrer børns evner og stimulere indlæring af nye færdigheder. For at denne stimulering af nye færdigheder er optimal, er det vigtigt med variation og udfordring skabt ved hjælp af kompleksitet i stedet for ekstra højde eller for store vanskeligheder.

På legepladsen er der plads til både fysiske og roligere fysiske lege og social adfærd. For os, virker det indlysende, men for et lille barn er det en stor udfordring og oplevelse. Ud over alle disse fordele, bliver sikkerheden taget meget alvorligt.

Udstyret er bevidst gjort lavt for at sikre, at mindre børn let kan nå jorden. Også rutschebanerne gøres mindre stejle for at begrænse hastigheden.

En ekstra sikkerhedsforanstaltning er legeredskabernes åbne struktur, på denne måde kan børnene let ses og nås af voksne. Legeredskaberne er designet på en måde, så de allermindste kan lege med og på dem, mens de ældre børn stadig kan gå på opdagelse og lære af legen.

 

Placering: 
Galgebakken
Albertslund

 

Kontakt
Søren Andersen
sa@cado.dk
+45 6013 5920