CADO
CADO Legepladser A/S | Legepladstyper | Naturlegepladser

Ny naturlegeplads med CADO

Smukke og rustikke klatreborge, gyngestativer, balancebaner, legehuse og meget mere – det er CADO Naturleg. Her er udfordringer for både store og små til mange timers dejlig leg.

Vores naturlegepladser udføres i rustikke materialer af højeste kvalitet. Hovedsageligt i robinietræ, eg og lærk, der efter grundig afpudsning behandles med miljøvenlige giftfrie olier. Valg af materialer og den efterfølgende forarbejdning af disse er vigtigt og grundlæggende for et smukt, robust og holdbart trælegeredskab, der kun bliver kønnere med årene. Robinietræet har med sine organiske former og varme glød en meget lang levetid som skyldes træets tætte årestruktur og høje naturlige indhold af garvesyre og olier. Alt hvad vi bruger af træ er naturligvis miljøcertificeret og bæredygtigt.

Vi har et stort udvalg til naturlegepladser som omfatter blandt andet klatreredskaber, gynger, tarzanbaner, figurer, sandleg, vandleg, vipper og rutsjebaner osv., og vi hjælper dig gerne med at finde lige præcis de produkter, der vil gøre din naturlegeplads helt unik.

Du er velkommen til at kontakte os på 70 22 26 28, hvis du ønsker ideer og vejledning til at designe din naturlegeplads.

5 punkter der kendetegner en god naturlegeplads

Naturlegepladser er gode for børn af flere gode grunde.

De stimulerer børnenes sanser: Børn får mulighed for at udforske deres omgivelser på en naturlegeplads. De kan lytte til fuglene, føle på træerne og mærke jorden.

De udvikler børnenes motorik: Børn får mulighed for at udvikle deres motoriske færdigheder på en naturlegeplads. De kan klatre i træerne, kravle under buske og løbe rundt på græsset.

De styrker børnenes krop: Børn får mulighed for at styrke deres krop på en naturlegeplads. De kan løfte sten, klatre i træerne og løbe rundt på græsset.

De udvikler børnenes sociale kompetencer: Børn får mulighed for at udvikle deres sociale kompetencer på en naturlegeplads. De kan lege med andre børn, lære at dele og lære at tage hensyn til andre.

De giver børnene ro og overskud: Børn får mulighed for at få ro og overskud på en naturlegeplads. De kan koble af fra den travle hverdag, og de kan få tid til at fordybe sig i deres leg.

Hvad er en naturlegeplads?

En naturlegeplads er en legeplads, der er bygget af naturens materialer. Det kan være træer, sten, jord og græs. Naturlegepladser er ofte en del af en park eller have, eller et andet sted “midt i naturen”.

Med andre ord er det et sted, hvor børn og voksne kunne komme ud i naturen og få en positiv oplevelse. Naturlegepladsen er derfor fyldt med aktiviteter, som skal stimulere sanserne og give en unik oplevelse.

På en naturlegeplads kan man derfor finde mange forskellige aktiviteter. Der kan f.eks. være en labyrint, en bålplads, et klatrestativ og meget andet. Alle aktiviteterne er udendørs, så man kan nyde naturen og den friske luft.

 

Hvem står bag en naturlegeplads?

De fleste naturlegepladser er offentlige, og de fleste af dem er gratis at bruge. De bliver ofte bygget på foranledning af frivillige foreninger eller af offentlige myndigheder. I Danmark er CADO blandt de største virksomheder, der står bag opførelsen af naturlegepladserne.

CADO står for Creativity, Activity, Design og Organization. Vi arbejder for at designe gode og sikre legepladser for børn og unge, som byder på masser af kreativitet og aktivitet. Vi står sammen som en organisation med mange forskellige kompetencer, og kan derfor være med lige fra planlægning til den færdige legeplads.

Herunder kan du fremsøge produkter og indhold fra CADO

Log ind for at få adgang til priser, tilbudsliste, tekniske data og DWG filer.

Er du endnu ikke oprettet som bruger, kan du anmode om login nedenfor.