Sct. Johannesgårdens legeplads gav ikke nok udfordringer til alle aldersgrupper.

Som andre lignende institutioner midt i en storby er pladsen trang i forhold til antallet af børn, og ønsket var derfor både at tænke en ny løsning mere i højden, samt få igangsat mere varieret leg på legepladsen som helhed, med inddragelse af de elementer som skulle blive. Derudover ligger institutionen i gl. fredede bygninger og legepladsen lige opad en smuk gl. kirke, så det nye forslag til indretning skulle derfor gennem lidt flere godkendelsesprocesser end vanligt. Legepladsen fremstår nu lys og indbydende, med såvel helt nye elementer til leg samt gamle redskaber der i den nye sammenhæng er blevet ”genopdaget” af børnene.

 

Sct. Johannesgården født på ny

Sct. Johannesgården har fået et nyt smukt, fantasifuldt og robust tårn der lægger op til en masse leg. Det nye gummiunderlag binder nyt og gl. sammen således at der skabes en fin sammenhæng med det gamle redskab der bevares, efter de gl. tunge og nedbrudte kanter er ryddet.

Derudover er legepladsen indrettet med store solide opholds- og plantekasser, sandkasse, let pergola samt ny supplerende beplantning langs facaden. Til forår bliver prikken over i´et et sidste lag af thermoplast og bemaling på den gamle asfalt.

Tårnet m. integreret balanceleg er designet i samarbejde med vores tyske agentur SpielArt. Nye kantløsninger m. integreret opholds- og legedæk er bygget på stedet at et tømrer-team.

 

Projektleder
Jeanette Sandberg Andersen
Landskabsarkitekt mdl
T: +45 2285 3939
E: jsa@cado.dk